Insolventie

QUESTA ADVOCATEN is specialist in het begeleiden van ondernemingen in moeilijkheden. Het kantoor beschikt over ruime ervaring in alle beslag- en insolventieprocedures.

Wanneer de continuïteit van uw onderneming in het gedrang komt, dan kan een gerechtelijke reorganisatie (WCO) u de ademruimte bieden die u nodig hebt. QUESTA ADVOCATEN adviseert en belegeleidt schuldenaars op maat.

QUESTA ADVOCATEN behartigt tevens de belangen van schuldeisers die te maken krijgen met de insolventie van een schuldenaar.

Het kantoor geeft helder advies over onder meer volgende kwesties:

Wat met lopende overeenkomsten tijdens de WCO, het faillissement of de vereffening? Hoe verhoudt de WCO zich met het faillissement en met beslagprocedures?

Aan welke voorwaarden moet een reorganisatieplan voldoen? Kan men de gerechtelijke reorganisatie vroegtijdig beëindigen en reorganisatieplan intrekken?

Welke voorrechten kan men inroepen in geval van WCO, faillissement of vereffening? Wat zijn de aandachtspunten bij een overdracht van bedrijfsactiviteiten of activa?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Benieuwd naar al onze specialisaties? 

Nieuwe insolventieverordening 2015/848: enkele wijzigingen

Nieuwe insolventieverordening 2015/848: enkele wijzigingen

09 mei, 2017

Nieuwe insolventieverordening 2015/848: enkele wijzigingen Geschreven door Evelyn Waumans, semesterstagiaire bij het team corporate en IP/ICT recht.…

Read more
De toekomst van de vrije beroepen in de WCO

De toekomst van de vrije beroepen in de WCO

28 juli, 2015

De toekomst van de vrije beroepen in de WCO Geschreven door Cindy Cornelis, zomerstagiaire bij het team…

Read more