Advocaat Dirk

Dirk Beeckman is medestichter van het advocatenkantoor Questa-Advocaten. In zijn twintigjarige beroepscarrière heeft hij zich toegelegd op het ondernemingsrecht en het ICT-recht, takken die hij uitbouwt binnen Questa-Advocaten. Binnen het ondernemingsrecht combineert hij volgende specialisaties: vennootschapsrecht, handelsrecht, verbintenissen- en contractenrecht, aangevuld met goede noties van het bodemsaneringsdecreet, vennootschapsfiscaliteit, registratierechten en successierechten.

Dirk Beeckman heeft cliënten die variëren van grote Belgische KMO’s tot multinationals voornamelijk van Amerikaanse en Europese origine. Dirk Beeckman is de externe juridisch adviseur van een van de grootste onafhankelijke IT-bedrijven van België. De nadruk van zijn werk ligt op het projectmatig begeleiden van nationale en internationale reorganisaties, commercial contracts, het opzetten van structuren en contracten voor samenwerking. Hij heeft zich bewezen in leiderschapsvaardigheden in grote en complexe projecten. Hij beschikt over uitstekende onderhandelingsvaardigheden.

Dirk Beeckman studeerde in 1992 af als licentiaat in de rechten aan de Universiteit Antwerpen tegelijkertijd behaalde hij een Master in Vennootschapsfiscaliteit aan de Universiteit Antwerpen Management School. In 1987 startte Dirk Beeckman zijn loopbaan als notarieel medewerker. In 1993 maakte hij de overstap naar het Legal Departement van Ernst & Young Tax Consultants. Vanaf 1999 werd hij senior advocaat bij het advocatenkantoor Peeters Advocaten.

In 2003 startte hij, in samenwerking met anderen, een eigen advocatenkantoor op eerst onder de naam Laurius Advocaten, sinds 2006 als Questa-Advocaten. Regelmatig wordt hij gevraagd om zakelijk voordrachten te verzorgen in het kader van ondernemingsrecht.

Dirk Beeckman is mede-auteur van het boek ‘Van ontbinding tot fusie’ Ced. Samson.